Kevytretkeilijän opas -kirja

24,50 

Paino: 524 g

4 varastossa

Miksi valita kevyt reppu? Miten kevennän vaelluksen varusteita? Kevytretkeily on retkeilyn koulukunta, jossa kiinnitetään erityishuomiota varustuksen painoon. Se on peräisin Yhdysvaltojen pitkiltä vaellusreiteiltä, kuten Pacific Crest Traililta (4 265 km) ja Appalachian Traililta (3 500 km), mutta soveltuu erinomaisesti myös suomalaiseen luontoon.

Kevytretkeily on myös suomalaisessa vaelluksessa hyvin nopeasti kasvava trendi. Ongelmana  on ollut suomenkielisen ja suomalaisiin erämaihin testatun tiedon puute. Kevytretkeilijän opas paikkaa tätä aukkoa erinomaisesti. Se on ensimmäinen kevytretkeilyyn keskittyvä suomalainen opaskirja.

Kevytretkeilijän opas -kirja

Kevytretkeilijän opas on kattava kokonaisuus. Se opastaa kevytretkeilyyn alkumetreiltä asti, mutta ei pysähdy siihen. Kirjassa on mukana varmasti uutta tietoa kokeneillekin kevytretkeilijöille. Tavalliselle retkeilijälle se avaa uuden maailman, jossa vaellusta katsotaan täysin uusin silmin. Kirja soveltuu parhaiten jo ensimmäisen vaelluksensa tehneille, mutta toisaalta se antaa aloittelijalle mahdollisuuden kehittyä edistyneeksi vaeltajaksi nopeammin.

Tässä on Kevytretkeilijän opas pähkinänkuoressa:

 • Asiantuntijan kattavat ohjeet rinkan keventämiseen aina periaatteista tarkkoihin varustelistoihin
 • 225 sivua tämän hetken parasta tietoa retkeilyvarusteista ja -taidoista
 • Kattavat ohjeet pitkien erävaellusten suunnitteluun
 • Hieno kuvitus suomalaisilta valokuvaavilta kevytretkeilijöiltä, paljon havainnollistavia piirrustuksia
 • Runsaasti uusia aiheita joista suomalaisessa eräkirjallisuudesta ei ole vielä kirjoitettu lainkaan
 • Lisänä neljä kirjoitusta kevytretkeilystä suomalaisilta huippuvaeltajilta

Kirja on myös aarreaitta vaellusvarusteista kiinnostuneelle. Se sisältää rautaisannoksen uunituoretta tietoa parhaista vaellusvarusteista.

 

Kirja on jaettu kolmeen kappaleeseen:

Perusteet – Kappale luo perusteet sille, mitä rinkan painon vähentäminen tarkoittaa, mitkä ovat keventämisen perusperiaatteet ja miten lähteä liikkeelle keventämisessä. Se myös kertoo kevytretkeilyn historian ulkomailla ja Suomessa.

Varusteet ja taidot – Käy yksityiskohtaisesti läpi kevytretkeilijän varusteet aihealueittain. Mukana on myös runsaasti kevytretkeilyyn liittyviä taitoja aina leiripaikan valinnasta tärkeimpiin solmuihin ja retkipeiton ompelemiseen. Mukana on paljon aihepiirejä, joista on Suomessa kirjoitettu vielä melko vähän, kuten mm. tenkara, spriikeittimen valmistus, aktiivieristevaatteet ja ruokatäydennysstrategiat pitkille Lapin vaelluksille.

Kohti seikkailua – Neuvoo yksityiskohtaisesti vaelluksen suunnittelun aina ensimmäisestä kevyin varustein tapahtuvasta retkistä pitkiin Lapin erävaelluksiin. Kappale käy läpi henkisen valmistautumisen superpitkiin vaelluksiin alan konkareilta. Mukana on myös mm. viimeisintä tietoa sisältävä kappale fyysisestä harjoittelusta vuorivaelluksille ja muille vaativille retkille, tietoa kevytretkeilystä talviolosuhteissa ja ohjeita juoksuvaellusten toteuttamiseen suomalaisessa erämaassa. Kappale antaa myös makupaloja parhaista ulkomaisista vaelluskohteista.

Kirjailija: Ossi Määttä

ISBN: 9789518580952

Kustantaja: SKS Kirjat

Julkaistu: 2020-01-01

Sivumäärä: 238

Paino: 524 grammaa

Paino 524 g (gramma)
Mitat 30 × 23 × 3 cm (senttimetri)

5 arviota tuotteelle Kevytretkeilijän opas -kirja

 1. Matias M. (varmistettu kirjoittaja)

  Erittäin selkeä ja käytännöllinen kirja retkeilystä kevyemmin varustein

 2. Marko Lehtinen (varmistettu kirjoittaja)

  Mahtava lukupaketti

 3. Jussi Rissanen (varmistettu kirjoittaja)

  Hienosti kirjoitettu ja jäsennelty opas varsinkin asiaan vasta perehtyvälle lukijalle.

 4. Jani Tanskanen (varmistettu kirjoittaja)

  Loistava kirja. Paljon hyvää asiaa kevyemmillä varusteilla liikuskeluun.

 5. Juha

  Erinomaisen mielenkiintoinen teos!

  Tämä kirja on selvästi ajatuksella kirjoitettu. Rakenne on harkittu ja siksi lukukokemus onkin miellyttävä. Asiat on käsitelty loogisesti ja hyvin perustellen. Kuvitus on onnistunut, kuvat ja teksti tulevat toisiaan. Kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta ja herättää uusia ideoita.

  Inspiraation lähteenä tämä teos on suorastaan mainio. Sopii ehdottamasti kaikille retkeilystä kiinnostuneille, ei pelkästään huimapäisille askeetikoille.

Lisää arvio

EAN: 9789518580952 Tuotetunnus (SKU): OSSIKEOP Osasto: Avainsanat tuotteelle ,