Vaellusvarusteet

24,90 

Paino: 756 g

9 varastossa

Retkeily- ja vaellusvarusteiden käsikirja.

Perusteellinen varusteopas kertoo, mitä vaellukselle kannattaa ottaa mukaan. Kirja käy läpi kaikki retkeilijän ja vaeltajan eri olosuhteissa tarvitsemat vaatteet ja välineet sekä opastaa myös niiden käytössä ja huollossa. Kirja kattaa vaellusvarusteet laajasti ja seikkaperäisesti retkikeittimistä riippumattoihin ja leijahiihdosta liukulumikenkiin.

Kun vaellusvarusteet ovat kunnossa, voi luontoseikkailusta nauttia täysin rinnoin kaikkina vuodenaikoina – myös perheen pienimpien vaeltajien kanssa.

Ossi Määttä on retkeilytoimittaja ja -kirjailija. Hän kirjoittaa suosittua Kevyesti kairassa -vaellusblogia ja on Retki-lehden vakituinen avustaja.

Tekijät: Määttä, Ossi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582413
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Sivumäärä: 334

Vaellusvarusteet-kirja edustaa modernia näkökulmaa varusteisiin, ja painottaa käyttökelpoisuutta. Kirja päivittää monet retkeilykirjallisuuden perusteokset kertaheitolla nykypäivään. Puhtaasti vaellusvarusteisiin keskittynyttä kirjaa ei ole aiemmin ollut, joten monet varusteita käsittelevät asiat ovat aiemmin jääneet sivulauseen tasolle. Nyt yksityiskohtien aarreaitta avataan kokeneen retkeilytoimittajan johdolla, ja monet konkarivaeltajien välillä suusta suuhun kulkeneet vinkit pääsevät vihdoin kirjoihin ja kansiin!

Vaellusvarusteet-kirja jakaantuu kesäosaan ja talviosaan. Kesäosassa käsitellään sulan maan ajan varusteita sekä niiden käyttöä. Kirja avaa erityisesti toimintaperiaatteita niiden takana, ja kesäosassa onkin rutkasti syvälle luotaavia aiheita kuten:

  • Mikä tekee majoitteesta tuulenkestävän?
  • Kuinka erilaiset kuorivaatteet toimivat?
  • Mitkä telttakankaan kyllästeet ovat parhaat?
  • Kuinka teroitetaan puukko?
  • Mikä koordinaattijärjestelmä kannattaa valita GPS-laitteeseen?
  • Mitkä rinkan kankaat ovat kestävimpiä?

Aloittelijaa on myös muistettu, ja kirjasta saa selkeät vinkit esimerkiksi rinkan säätöön, retkikeittimien käyttöön, teltan pystyttämiseen sekä ylipäätään laadukkaiden retkeilyvarusteiden valintaan.

Kirjassa on paljon ohjeita varusteiden huollosta, käytöstä ja valinnasta. Nämä on merkitty kätevästi symboleilla, joilla löytää vielä vuosien päästäkin korjausohjeen hajonneelle telttakankaalle. Huoltoon on käytetty paljon palstatilaa, jotta roskiin päätyvien varusteiden määrä minimoitaisiin. Käyttöohjeissa sen sijaan autetaan esimerkiksi ensimmäistä kertaa bensiinikeitintä käyttävää, opastetaan kirveen turvalliseen käyttöön erämaaolosuhteissa tai ohjeistetaan miten teltta pystytetään lumimyrskyssä. 

Valinnasta on myös laatikko systemaattisesti jokaisen kappaleen jälkeen. Tämä kertoo kaartelematta mihin kannattaa kiinnittää huomiota kyseistä varustetta hankittaessa. Valinta-avusta on tullut paljon kiitosta kirjan lukeneilta, ja toivon että se myös auttaa tulevia lukijoita välttämään pahimmat sudenkuopat omaa vaellusvarustusta hankittaessa!

Kirjassa on muutamia aiheita, joista on vielä melko vähän kirjoitettu suomenkielisissä kirjoissa. Laajimmat tällaiset aiheet ovat riippumatot ja packraftit. Molemmista on suhteellisen laajat kappaleet, jotka varmasti auttavat näistä aiheista kiinnostuneita retkeilijöitä.

Kirjassa on myös laaja kattaus talvivaellusta. Monille kesävaeltajille talvivaellus on hieman vaikeasti hahmotettava laji. Mikä se keitinlaatikko oikeastaan onkaan? Käykö rinkka vai tarvitaanko ahkio? Tuleeko suksissa olla nousukarvat? Millaiset ovat liukulumikengät? Tarvitaanko lumivyöryvarusteita? Vaellusvarusteet-kirja avaa talvivaelluksen varustepuolta varsin kattavasti.

Monissa aiheissa mennään pintaa syvemmälle, joten kokeneetkin talvivaeltajat löytävät kirjasta mielenkiintoisia kohtia: Mitkä ovat talvivaellusteltan ja vuorikiipeilyteltan erot? Miten bensiinikeitin korjataan? Kuinka nousukarvojen liima vaihdetaan uuteen?

Mukana on lisäksi varustelistoja sekä kesä- että talvivaellukselle. Yksi kirjan kappaleista kertoo myös lasten vaellusvarusteista, joten perheen pienimmätkin on huomioitu!

Paino 756 g (gramma)

2 arviota tuotteelle Vaellusvarusteet

  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  2. Harri (varmistettu kirjoittaja)

    Sopivan yksityiskohtainen ja tarkka esitys varusteista.

Lisää arvio

EAN: 9789518582413 Tuotetunnus (SKU): OSSIVAEVAR Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,