Vastuullisuus

Tiesitkö, että kevyempien varusteiden valmistuksessa käytetään vähemmän luonnonvaroja, ja niiden logistiikka- ja muut elinkaaripäästöt ovat pienemmät kuin vastaavilla painavilla varusteilla? Tämä johtuu siitä, että tarvittavat raaka-ainemäärät ovat suoraan suhteessa lopputuotteiden painoon.

Kevyiden varusteiden kuljettaminen kuluttaa myös vähemmän polttoainetta. Ne siis vähentävät painolastia kuljetuksen aikana, aivan kuten omassa rinkassasikin.

On helppoa markkinoida tuotteitaan erilaisilla vihreillä merkeillä. Todellisuudessa ne kuvaavat vähän mitä sattuu, eikä eri tuotteiden vihreys ole kovin helposti vertailtavissa. Me emme lähde tähän, vaan luotamme vaakaan – se kertoo käytetyn materiaalin lisäksi kaikista lahjomattomimmin tuotteen hiilijalanjäljestä.

Kestävätkö kevyet varusteet yhtä paljon kuin raskaammat? Uskomme, että vastaus on kyllä. Esimerkiksi titaanikattilat ovat paitsi kevyitä, myös reilusti edullisia alumiinikattiloita kestävämpiä. Titaani kestää vuosien käyttöä vielä silloin, kun alumiininen retkikattila on kolhiintunut ja vääntynyt. Laadukkaat softshell-housut eivät suostu hajoamaan, vaikka niitä on kulutettu vuosia vaelluksella, siinä missä puuvillapolyesteriset perinteiset retkihousut ovat jo ratkenneet haaroista.

Useat varusteistamme on myös testattu pitkillä vaellusreiteillä, joilla huonot kokemukset karsivat jyvät akanoista nopeasti. Paitsi kestäviä, varusteemme pääsevät myös oikeasti käyttöön. Kannustamme jokaista vaeltajaa hankkimaan kerralla hyvät varusteet. Ei niin, että ensin ostetaan huonolaatuiset ja painavat tavarat, jotka jäävät kaappiin pölyttymään, kun se on parin vuoden päästä päivitetty kevyempään.

Uskomme, että kevyet retkeilyvarusteet ovat paras investointi, jossa käytetyille luonnonvaroille saa oikeasti vastinetta. Miltä kuulostaa kilon teltta, joka on haalistunut parinsadan ulkona vietetyn yön aikana? Sen päästöt ovat verrattavissa automatkaan, mutta koetut elämykset ovat aivan toisessa luokassa. Panosta siis laatuun, ja osta kerralla laadukkaat varusteet, joita ei tarvitse myöhemmin vaihtaa modernimpiin.

Myymme vain vastuullisesti tuotettuja untuva- ja merinovillatuotteitta. Untuvatuotteillamme on jäljitettävyydestä kertova RDS-sertifikaatti.