Enlightened Equipment Enigma 30F

349,80 

Paino: 510 g

Enigma on Enlightened Equipmentin kevein ja mielestämme paras peittomalli. Se tarjoaa valtavan määrän lämpöä pienellä painolla ja pakkauskoolla. Enigmassa on kaikki ne ominaisuudet joita retkipeitoilta toivomme, ja lämpö-paino-suhde on vertaansa vailla. Laadukas 850 fp untuva takaa lämpimät yöunet.

Enigma on suljetulla jalkopäädyllä varustettu peitto, jossa ei ole vetoketjuja. Näin paino ja pakkauskoko on saatu todella pieneksi, ja kylmävarpaisellekin lämpöä riittää. Tässä on hyvä peittoinvestointi joka kulkee mukana retkillä vielä pitkään!

Enlightened Equipment on retkipeittoihin keskittynyt konkarivalmistaja, ja näitä peittoja onkin paranneltu jo yli viisitoista vuotta.

Vihdoin saatavilla myös Suomesta!

Kevennä nukkumisvarusteitasi lämmöstä tinkimättä. Enlightened Equipment Enigma on huippuluokan retkipeitto, jossa on juuri oikeat ominaisuudet, ja lisäksi kuohkea untuvatäyte lämmittämässä retkeilijää.

Olemme valinneet EE:n laajasta valikoimasta Farlitella myytävään Enigma-versioon juuri ne ominaisuudet jotka itse peitolle haluaisimme: huippuluokan 850 fp untuvatäyte, keveät mutta kestävät 10D kankaat, suljettu lämmin jalkaosasto, lämpökaulus ja hyvät kiinnitykset patjaan. Näitä pohdittiin tarkasti, ja uskomme, että tässä on paketti, josta on vaikea panna paremmaksi – hinnan, lämmön ja painon suhde on omaa luokkaansa. Tärkeimpänä ajatuksenamme oli valita peitto, joka on laadukas pitkäaikainen investointi pitkällä aikavälillä. Peitto on kevyt (ei vetoketjuja ja vippaskonsteja), mutta kuitenkin lämmin.

Suljetun jalkaosaston ansiosta Enigma on erinomainen valinta niille, joilla on kylmät jalat. Vuosien kokemuksen perusteella suosittelemme suljettua jalkaosastoa myös muille.

Tämä 30F -peitto on hyvä valinta kesävaelluksille Lapissa ja kolmen vuodenajan retkeilyyn etelämmässä. EE ei anna peitoille Comfort -ja Limit lämpöä, mutta oma arviomme arvoille tällä peitolla on Comfort +2 ja Limit -4 C. Paras tapa vertailla peittoja on vertailla niiden untuvan grammamäärää.

Huomio vertaillessasi, että muualla myytävissä EE:n peitoissa ei välttämättä ole lämpökaulusta. Näissä peitoissa on, ja mielestämme se on ehdottomasti hyvä valinta!

Täyte: 850 fp ankanuntuva,  RDS-sertifioitu ja eettisesti tuotettu. Regular/regular -koossa untuvan paino on 350 grammaa, pidemmissä ja leveämmissä hieman enemmän, ja lyhyemmissä vastaavasti vähemmän. Tarkista täytteen tarkka määrä viereisestä taulukosta. Täytteen määrä voi vaihdella -/+3%, sanovat amerikkalaiset juristit.

Ominaisuudet:

 • Väri: harmaa 10D ulkokangas / keltainen 10D sisäkangas.
 • DWR – vettähylkivä käsittely kankaalla.
 • Uniikit U:n muotoiset untuvalokerot pitävät untuvan siellä missä pitääkin.
 • Lämpökaulus, suljetaan nepparilla ja narulla.
 • Huom: vaalea pintakangas voi olla hieman läpinäkyvä. Sisällä oleva untuva on harmaan-mustan-valkeaa.
 • Mukana tulee remmit patjaan kiinnittämistä varten (11g per remmi – yksi silmukan mallinen ja toinen suora).
 • Mukana silnylon-pakkauspussi ja säilytyspussi 100% puuvillasta.

Tässä on puhuttu paljon käytöstä kylmissä olosuhteissa, mutta mainittakoon eräs asia vielä: lämpimissä olosuhteissa kuten autiotuvassa tällainen avoin peittohan on ihan paras.

Koot: 

 • 168 -183 cm pitkille normaalivartaloisille: Regular/regular (510 g)
 • Alle 168 cm pitkille normaalivartaloisille: Short / regular (472 g)
 • Isoille vaeltajille 183-198 cm: Long / wide (574 g)

Lisää kokotietoa all olevassa kuvassa. Slim-kokoa ei ole valikoimissa, koska rehellisesti sanottuna kapeuden osalta äärimmilleen viety retkipeitto on sangen huono idea riippumattoa lukuun ottamatta.

Usein kysytyt kysymykset Enigma-peitosta:

Miten se toimii? – Retkipeitto eliminoi selän alla kasaan painuvan untuvan, joka makuupussissa on turhaa painoa. Käänny peiton sisällä, ei sen kanssa kuten makuupussilla.

Miten peitto kiinnitetään? – Laita remmi patjan ympärille ja kiinnitä peitto remmiin. Toisella remmillä voi säätää alaosan tiiveyttä. Kurkkaa Pads & Straps -video alla!

Mihin lämpötilaan asti tämä oikeasti riittää? – Oma tuntumamme on nollakeleihin miehille kevytuntuvatakki ja housut jalassa. Naisille noin +2. Lämpimästi nukkuvalle tämä menee vielä ihan mukavasti syysretkillä Lapissa.

Kestääkö 10D kangas? – Kyllä se kestää. Peitto on lisäksi aika suojassa havereilta, eikä tässä ole hajoavaa vetoketjua. Koiran kynnet voivat tehdä poikkeuksen kuten useimpien ultrakevyiden kankaiden kanssa.

No onko tämä nyt hyvä? – On.

 

 

Paino 510 g (gramma)
Koko

Regular / regular

1 arvio tuotteelle Enlightened Equipment Enigma 30F

 1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Huippukevyt, vaikuttaa erittäin laadukkaalta!

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: