Aclima Woolnet Light Crewneck M’s

92,40 

Paino: 112 g

Olemme pitkään käyttäneet Acliman mainioita Woolnet-kerrastoja talvivaelluksilla, ja harmitelleet sitä, ettei niistä löydy kevyempää kesäversiota. Nytpä löytyy. Acliman uusi Woolnet Light nousee heittämällä retkeilijän merinopaitojen kärkikastiin.

Merinoverkko on hämmästyttävän miellyttävä iholla, sillä se ei tunnu kostealta oikein millään. Se hengittää mainiosti ja kuivuu supernopeasti verkkorakenteensa ansiosta.

Jos et vielä tiennyt, niin verkkorakenne myös lämmittää isoista rei’istään huolimatta mainiosti. Hengittävyytensä ansiosta siinä on kuitenkaan vaikea saada itseään liian kuumaksi. Tuloksena on vaate, joka on kotonaan hyvin laajassa lämpötilavälissä aina hikisistä ylämäistä kylmiin tunturituuliin. Tästä ei aluspaita paremmaksi muutu.

Aclima Woolnet Light Crewneck M’s

WoolNet Light on jatkoa Acliman menestyksekkäälle WoolNet-kuidulle. Edeltäjäänsä ohuempi ja pehmeämpi Aclima Woolnet Light on merinoverkkopaita, joka on aluskerrastojen “yleisavain” vaeltajalle. Se tuntuu olevan kotonaan lähes jokaisessa olosuhteessa, aina sopivan lämmin tai viileä. Merinoverkon pinta-ala ihoa vasten on pieni, joten hikisenäkään se ei tunnu kostealta päällä. Suuren pinta-alansa ansiosta merinoverkko myös siirtää kosteutta nopeasti eteenpäin, eli verkkovaate kuivuu paljon nopeammin kuin tavallinen merinokangas.

Aclima on taitava tekemään verkkovaatteita niin, että hengittävyys ja lämpimyys ovat hyvässä tasapainossa. Verkkovaate lämmittää hyvin, mutta kuuma hiki puskee sen lävitse sukkelaan. Erityisesti tässä uudessa Woolnet Light -kankaassa hengittävyyden, lämpimyyden ja kosteudensiedon tasapaino on niin hyvä, että on vaikea keksiä olosuhteita, joissa paita muuttuisi epämukavaksi. Kokeile laittaa paita päälle suoraan pesukoneesta – huomaat, että se on mukava päällä jo muutaman sekunnin päästä.

Pitkän selkäosan ansiosta paita istuu hyvin ja suojaa paremmin. Saumat on ommeltu ohuiksi niin, etteivät ne aiheuta hiertymiä.

Merinon hajunkestävyyden useimmat jo tietävätkin, mutta todetaan se vielä: vaate pysyy hajuttomana hyvin pitkään. Total Easy Care-käsittelyn ansiosta WoolNet ei kutita, ja kutistuu erittäin vähän.

Woolnet Lightin tarina: Vuonna 2018 Afganistanilainen Hanifa Yousoufi kiipesi ensimmäisenä naisena Afganistanin korkeimman vuoren Mount Noshaqin (7429 m) huipulle. Mukana oli Acliman ambassador Vibeke Sefland. Molemmat käyttivät kiipeilyssaan alkuperäistä Aclima Woolnetia aluskerrastonaan. Onnistuneen retkikunnan jälkeen Vibeke ehdotti, että Aclima valimistaisi vielä kevyemmän ja pehmeämmän version Woolnetista. Woolnet Light saatiin pitkän tuotekehityksen ja testauksen jälkeen markkinoille vuonna 2023.

Huom: tätä ei kannata jättää pelkkään kesäretkeilyyn, sillä ei ole mitään syytä miksei se toimisi yhtä mainiosti myös talvella.

Pesuohje: Pestään nurin päin käännettynä 40C, villashampoolla. Venytetään muotoonsa, ripustetaan kuivumaan. Muista tuulettaa käytön jälkeen. Villa on luonnostaan antibakteerinen materiaali. Öko-tex Standard 100 sertifioitu. Ei sisällä haitallisia kemikaaleja.

Materiaali: 100% merinovillaa, 17,5 mikronia.
Kanttinauha: 96% merinovillaa, 4% elastaania

Kuidun paino: WoolNet Light 90 g/m2, Kanttinauha 250 g/m2

Paino: 112g (S-koko)

Acliman tuotteet ovat mulesing-vapaasti valmistettuja.

Paino 112 g (gramma)
Väri

Black

Koko

S, M, L, XL

1 arvio tuotteelle Aclima Woolnet Light Crewneck M’s

  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: