3F UL Gear Lanshan 1 Pro

269,90 

Paino: 690 g

3 varastossa

Lanshan 1 Pro on yhden hengen pyramidimainen ultrakevyt teltta. Se on hinta-laatusuhteeltaan mainio majoite, joka sopii kotimaiselle vaeltajalle vallan mainiosti. Lanshan 1 Pro:ssa on kiinteät hyttysverkkoseinät ja lattia, joten vaeltaja on hyvin suojattuna eivätkä pienet mäkärätkään pääse sisälle (testattu on!).

Lanshan 1 Pro on valmistettu hintaisekseen teltaksi laadukkaasta molemmin puolin silikonisoidusta nylonista. Tämä tekee siitä kestävän ja kevyen vaihtoehdon.

690 gramman painolla teltta on ratkaisevan kevyt, ja painon huomaa rinkan huomattavana keventymisenä. Lanshan 1 Pro on tehty länsimaisella mitoituksella, joten sisälle mahtuu hyvin. Teltta pystytetään vaellussauvan varaan.

Huom! Lanshan 1 Pron saumat tulee tiivistää silikoniliimalla ennen käyttöä. Tämä on tärkein syy siihen, miksi silnylon-kankaisen teltan voi myydä niin edullisesti. Tiivistäminen on helppoa, ja siihen löytyy ohjeet esimerkiksi täältä. Suosittelemme tiivistämiseen Gear Aid Seam Grip +Sil -liimaa.

3F UL Gear Lanshan 1 Pro

Lanshan 1 Pro on ultrakevyt yhden hengen teltta vaeltajalle. Lanshan tarjoaa edullisella hinnallaan mainion kattauksen kokoa, keveyttä, kestävyyttä ja pientä pakkauskokoa. Se on vähän kuin saisi yksiön Helsingin keskustasta Jyväskylän hinnoilla.

Teltan paino on vain 690 grammaa, mikä on varsin hyvä, ottaen huomioon, että tämä on oikeasti suomalaiselle aikuiselle sopivan kokoinen ja kestävä teltta. Teltta on yksi vaeltajan painavimpia tarvikkeita, ja Lanshan 1 Pron valitsemalla pääsee kertaheitolla ultrakevyeen sarjaan.

Teltta pystytetään säädettävän vaellussauvan varaan. Hyttysverkko suojaa nukkujaa kauttaaltaan ja pohja on teltassa kiinteästi mukana. Pyramidimaisen muodon ja laadukkaan 20 D silnylon-kankaan ansiosta teltta ei ihan heti tuulta hätkähdä.

Kaikki narujen kiinnityskohdat on vahvistettu UHMWPE-gridstopilla.

Ominaisuudet:

 • Suuri ovi, jonka voi rullata molemmilta puolilta näköaloja varten
 • Suositeltu vaellussauvan korkeus 120 cm (käytä siis teleskooppisauvaa, jonka säädät sopivaksi kun on teltan pystytyksen aika)
 • Vesitiivis ammelattia
 • Henkilömäärä: 1
 • Teltan ulkomitat: 270*125 (korkeus)
 • Teltan sisämitat: 230*110/90*125 (pituus*leveys*korkeus)
 • Materiaali:
  • Päälliteltta: 20 D Molemmin puolin silikonilla kyllästetty nylon, vesipilari 5000mm
  • Lattia: 20 D PU-silikonikyllästetty nylon,  vesipilari: 6000mm
  • Hyttysverkko: 15 D Nylon mesh
  • Vetoketju: YKK #3
 • Teltan mukana tulee kiilasetti

Paino: 690g

Väri: Harmaa

Teltta on tarkoitettu 3 vuodenajan teltaksi (sisäseinä on hyttysverkkoa), mutta mikään ei estä käyttämästä sitä metsäisille alueille suuntautuvilla talviretkillä. Lapioi lunta liepeiden päälle, jolloin liepeen alta ei puhalla puuteria sisälle. Liukkaan pyramidimallisen teltan seiniltä lumi valuu sutjakkaasti alas.

Lanshan 1 Pro on yksikerroksinen, joten sisäseiniin tulee hieman kondensaatiota kostealla kelillä, mutta oman kokemuksemme perusteella tämä ei ole mikään ongelma. Päinvastoin, kondensaatio on helppo kuivata seiniltä pienellä rätillä ennen teltan pakkaamista, jolloin se on seuraavana iltana pystytettäessä kuivempi. Samaa ei voi tehdä kaksikerrosteltan kanssa. Teltta on riittävän suuri regular-kokoisella patjalla nukkuvalle, eikä makuupussin jalkaosa ei osu tämänpituisella nukkujalla lähellekään seinää.

Teltan kankaasta ja valmistusprosessista: Lanshan 1 Prossa on käytetty molemmin puolin silikonikäsiteltyä 20 denierin nylonia. Normaalisti tätä kangasta käytetään vain kalliimmissa teltoissa, joiden saumat ommellaan käsityönä katesaumoina. 3F UL Gearin ajatuksena on ollut teltan valmistaminen tehtaassa samaa materiaalia käyttäen. Tällöin teltan voi myydä edullisemmin. Koska tehtaassa saumoja ei voi ommella katesaumoina, pitää teltan ostajan tiivistää neulanreiät silikoniliimalla. Tämä on onneksi helppoa. Koska pieni osa työstä jätetään tehtäväksi kotona, voidaan teltta myydä reilusti halvemmalla. Samaa filosofiaa käyttää muuten myös eräs suuri ruotsalainen huonekalufirma!

Huom! Lanshan 1 Pron saumat tulee tiivistää silikoniliimalla ennen käyttöä. Tämä on tärkein syy siihen, miksi silnylon-kankaisen teltan voi myydä niin edullisesti. Tiivistäminen on helppoa, ja siihen löytyy ohjeet esimerkiksi täältä. Suosittelemme tiivistämiseen Gear Aid Seam Grip +Sil -liimaa.

Vinkkivitosena teltan kulmanarujen solmut kannattaa solmia uudestaan vaikkapa paalusolmulla, sillä näissä on jostain syystä käytetty solmuja joka tuppavat aukeamaan liian helposti. Jotkut ovat myös korvanneet Lanshan 1 Pron narut laadukkaammalla Lawson Glowirellä. Koska teltta on melko suosittu, löytyy siitä noin tsiljoona videoarvostelua Youtubesta, joten ei muuta kuin katselemaan niitä jos haluaa nähdä videokuvaa Lanshan 1 Prosta.

Korjausvarustukseen suosittelemme Lanshan 2 Pron kaltaiselle silnylon-teltalle Gear Aid Tenacious Tape Silnylon Patches -teippiä, jonka uniikki silikonipohjainen liima tarttuu silnylon-kankaaseen paremmin kuin muut teipit.

3F UL Gear valmistaa fiksuja jokaisen lompakolle sopivia retkeilyvarusteita, joissa on laadun ja hinnan suhde kohdallaan.

Paino 690 g (gramma)

3 arviota tuotteelle 3F UL Gear Lanshan 1 Pro

 1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Niin super kevyt ja tilaa on yllättävän paljon. Kondensiovettä pirskottuu telttakankaasta naamalle silloin kun tuulee kovin ja vettä sataa kaatamalla. Muuten olen tyytyväinen ja lähtee teltta lähtee uusille retkille mukaan.

 2. Hannu Kvist (varmistettu kirjoittaja)

  Paketissa vielä.

 3. Petteri (varmistettu kirjoittaja)

  Teltta kalusto keveni kilolla, helppo pystyttää.

Lisää arvio

EAN: 6970919901139 Tuotetunnus (SKU): 3FULLANSHAN1PROGREY Osasto: