3F UL Gear Lanshan 2 Pro

298,50 

Paino: 915 g

5 varastossa

Lanshan 2 Pro on kevyt kahden hengen teltta, joka pystytetään vaellussauvojen varaan. Lanshanin hyvän hinta-laatu-suhteen vuoksi siitä on tullut melko suosittu kevytretkeilijöiden teltta. Olemme myös itse käyttäneet Lanshan 2 Prota hyvällä menestyksellä useammalla vaelluksella.

Lanshan 2 Pro on yksikerrosteltta, jossa on kiinteä hyttysverkko. Sisälle mahtuu mukavasti kaksi vaeltajaa, ja mitoitus on länsimainen – jalat eivät osu tässä seinään.

Teltta on valmistettu 20D Silnylonista, joka on hyvä valinta painon ja kestävyyden suhteen. Teltan paino ilman kiiloja on vain 910 grammaa.

Huom! Lanshan 2 Pron saumat tulee tiivistää silikoniliimalla ennen käyttöä. Tämä on tärkein syy siihen, miksi silnylon-kankaisen teltan voi myydä niin edullisesti. Tiivistäminen on helppoa, ja siihen löytyy ohjeet esimerkiksi täältä.

 

3F UL Gear Lanshan 2 Pro

Lanshan 2 Pro on hyvän hinta-laatu-suhteen kevytretkeilyteltta, joka pystytetään kahden vaellussauvan varaan. Tämä on Pro-versio tavallisesta Lanshan-teltasta. Erona on perusmalliin on laadukkaampi molemmilta puolilta silikonilla kyllästetty telttakangas ja yksikerrosrakenne, jossa on kiinteä hyttysverkko. Nukkumapituutta on myös enemmän kuin perusmallissa. Lanshan 2 Pro on hyvässä tasapainossa keveyden ja tilavuuden suhteen.

 • Telttakangas: 20 D molemmilta puolilta silikonilta kyllästetty nylon, vetolujuus 40-45 N, vesipilari 2000 mm
 • Sisäkangas: 15 D verkkokangas
 • Ammelattia, lattian reunan korkeus 11 cm
 • Kiinnityspisteet: 8 kiinnityspistettä, 2 riiputuspistettä huipuilla
 • Henkilömäärä: 2
 • Vuodenajat: 3 (sisäteltan seinät hyttysverkkoa)
 • Teltan paino: 915 g
 • Kokonaispaino kiilojen ja pakkauspussin kanssa: 1050 g
 • Mukana 8 kiilaa
 • Mukana liimaruisku saumojen kyllästämiseen (ei liimaa)

Mitat: 270*120*125cm (Pituus x leveys x korkeus)

Väri: Harmaa

Teltan pystyttämiseen tarvitaan 120-125 cm vaellussauvat. Olemme pystyttäneet telttaa myös pidemmillä hiihtosauvoilla routaisessa Tsarmitunturin erämaassa, mutta tällöin sauvat pitää asettaa hieman vinoon.

Huom! Lanshan 2 Pron saumat tulee tiivistää silikoniliimalla ennen käyttöä. Tämä on tärkein syy siihen, miksi silnylon-kankaisen teltan voi myydä niin edullisesti. Tiivistäminen on helppoa, ja siihen löytyy ohjeet esimerkiksi täältä. Suosittelemme tiivistämiseen Gear Aid Seam Grip +Sil -liimaa.

Omasta mielestämme Lanshan 2 Pro on pätevä teltta suomalaisissa olosuhteissa, ja se on ollut meillä pari vuotta ihan oikeassa käytössä kevyenä ja toimivana kahden hengen kevyttelttana lapinvaelluksilla. Sarekiin tai muille kovien tuulien alueille tämä ei ole välttämättä paras telttavalinta, sillä sivuseinät ovat melko isoja ja siksi myrskytuulelle alttiita. Olemme kuitenkin olleet teltan kanssa esimerkiksi Käsivarressa vaeltamassa ilman huolia. Fiksulla telttapaikan valinnalla puurajan alapuolelta tämä on tilava ja kestävä teltta. Sisäseiniin tulee hieman kondensaatiota kostealla kelillä, mutta oman kokemuksemme perusteella niin tulee kaikkiin tämän mallisiin telttoihin. Kevyt rätti voi olla näppärä seinen kuivaamiseen aamulla.

Vinkkivitosena teltan kulmanarujen solmut kannattaa solmia uudestaan, sillä näissä on jostain syystä käytetty solmuja joka tuppavat aukeamaan liian helposti. Jotkut ovat myös korvanneet Lanshan 2 Pron narut laadukkaammalla Lawson Glowirellä. Koska teltta on melko suosittu, löytyy siitä noin tsiljoona videoarvostelua Youtubesta, joten ei muuta kuin katselemaan niitä jos haluaa nähdä videokuvaa Lanshan 2 Prosta.

Korjausvarustukseen suosittelemme Lanshan 2 Pron kaltaiselle silnylon-teltalle Gear Aid Tenacious Tape Silnylon Patches -teippiä, jonka uniikki silikonipohjainen liima tarttuu silnylon-kankaaseen paremmin kuin muut teipit.

3F UL Gear valmistaa fiksuja jokaisen lompakolle sopivia retkeilyvarusteita, joissa on laadun ja hinnan suhde kohdallaan.

 

 

 

 

 

 

 

Paino 915 g (gramma)

3 arviota tuotteelle 3F UL Gear Lanshan 2 Pro

 1. Reino (varmistettu kirjoittaja)

  Repussa ihan keveä, majoittuessa kelvollinen, hintaansa
  nähden hyvä hankinta. Saumojen tiivistys on helppo homma.

 2. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Toimiva ja kevyt teltta, kun huomioi kattoon kondensoituvan kosteuden retkeillessä.

 3. Matias (varmistettu kirjoittaja)

  Fiksusti suunniteltu ja melko toimiva. Vaatii pystytyksessä vähän hiomista ja harjoittelua, mutta se lienee etukäteen selvää. Koon suhteen korkeus ei täysin toteudu: 120cm sauvoilla leveys on enemmänkin 110-115cm kuin 120cm. Tuuletusaukkojen vaahtomuovijäykisteet hieman lisäävät pakkauskokoa. Hintaansa nähden kelpo teltta.

Lisää arvio

EAN: 6970919901146 Tuotetunnus (SKU): 3FLANSH2PRO Osasto: