Granite Gear Crown 3 60 Women’s

279,90 

Paino: 1088 g

Vuoden verran näitä jahdattiin, ja sitten lopulta saatiin!

Granite Gearin Crown on ollut useita vuosia se rinkka, joka pääsee omille retkillemme mukaan kaikista useimmin. Tästä siis löytyy hyvin runsaasti käyttökokemusta, ja kyseessä onkin harvinaisen hyvä rinkka, jossa keveys, tilavuus ja toimintakyky lyövät kättä hienolla tavalla. Paras asia Crown rinkassa on sen huima monipuolisuus. Tämä on ollut mukana sydäntalven hiihtovaelluksilla, packraftaamisessa, kevytretkeilyssä ja monessa muussa seikkailussa usean vuoden varrella. Rinkan saa karsittua ultrakevyeksi, mutta tarvittaessa myös yllättävän tilavaksi ja kantokykyiseksi. Rinkassa on huomattavan paljon tilaa kilon painolla!

Asia jota rinkasta ei ehkä heti huomaa, on sen hyvät kiinnitysremmit ja -lenkit ulkopuolella. Verkkotaskun päällä oleviin remmeihin saa kiinni epämääräisen muotoisen esineitä, ja sivutaskujen remmit pitävät hyvin mukana pullot, melat, vavat, telttakaaret, tripodit, retkilapiot ja muut pitkänomaiset esineet. Rinkan hatun alle alle saa myös erinäistä tavaraa, ja rinkan pohjaan saa kiinnitettyä isomman teltan tai solumuovialustan. Lisäksi kannen päälle saa kiinnitettyä vielä esimerkiksi tripodin tai istuinalustan!

Väri: Copper Oxide/Black, eli vihreä mustilla yksityiskohdilla. Väri sulautuu kauniisti kotimaiseen sammalpeitteiseen luontoon.

Granite Gear Crown on ollut monia vuosia se rinkka, jota olemme tarjonneet “suositelkaa rinkkaa” -kyselijöille. Aiemmin nämä on pitänyt tilata kaukomailta, mutta nyt näitä vihdoin saa Suomesta. Monipuoliselle luonnossa liikkujalle tämä on parasta mitä on tarjolla!

Granite Gear Crown 3 60 Women’s

Ihmeellisen tilava, ihmeellisen muunneltava ja ihmeellisen kevyt!

Granite Gear Crown on juuri sellainen rinkka, joka sopii tavalliselle vaeltajalle, mutta elää mukana kun outdoor-harrastus vie uusiin vuodenaikoihin ja elementteihin. Sen voi karsia ultrakevyeksi, tai laajentaa tilavaksi kannen ja tukirangan avulla. Uuteen Crown 3 -versioon on lisäksi saatavissa alumiininen tukiranka (myydään erikseen), joka lisää rinkan jo ennestään erinomaista kantokykyä vielä kaikista raskaimmille useiden viikkojen ruokakantamuksille.

Crown 3 on ultrakevyt, mutta ultramukava rinkka monen päivän vaellukselle. Sen ominaisuuksia ovat mm. säädettävä Re-Fit -lantiovyö (sopiva lantiovyö olit sitten laiheliini tai tukevampi), Uudistunut Vapor Current Mark 3 – tukilevy, ja  irrotettava kansi joka muuntuu rintarepuksi tai vyölaukuksi. Tilavuus on reilu 60 litraa, ja rinkka venyy usein kokoaan isommaksi loistavien ulkoisten kiinnitysmahdollisuuksien ansiosta.

Crown 3:ssa Women’s -rinkassa on kiinteä torsonpituus, ja sitä on saatavilla kahdessa eri koossa.

Naisten mallin ero Unisex-malliin on lantiovyössä, joka on naisten mallissa kartiomaisempi ja Unisex-mallissa suorempi. Olkaimet ovat myös naisten mallissa hieman kaarevammat.

Ominaisuudet:

 • Irrotettava Vapor Current Mark 3 -tukiranka, jossa muovatut tukikanavat lisäävät kantokykyä, ja sopiviin paikkoihin asetetut reiät minimoivat painon.
 • Muotoiltu selkäpaneeli pehmeää materiaalia ilmastointikanavin
 • Suositeltu maksimilasti 15 kg, jota voi kasvattaa 35 kg asti lisäämällä tukirangan (myydään erikseen)
 • Pehmustetut olkaremmit, tasapainoremmit (load lifters) ja kaksi irroitettavaa rintaremmiä takaavat erinomaiset kanto-ominaisuudet
 • Säädettävä leveä Re-Fit -lantiovyö (66 – 106 cm unisex, ja 61 – 102 cm naisten malli)
 • Kaksi suurta lantiovyön taskua vettä hylkivillä vetoketjuilla
 • Rullattava rinkan suuaukko ja kompressioremmi rinkan yli
 • Sisäinen pussi juomarakolle, portti juomarakon letkulle
 • Sivu- ja etukompressioremmit, suuret juomapullotaskut narukiristyksellä, alaosassa useita lenkkejä varusteiden kiinnitämiseen pohjaan tai rinkan ulkopuolelle
 • Irrotettavassa kannessa on sisätaskuja ja vettähylkivä vetoketju. Myös kannen remmit voi irrottaa.
 • Kansi muuntuu isoksi vyölaukuksi lantiovyön kanssa esimerkiksi tunturinhuiputusreissulle
 • Uutta Crown 3 -mallissa: kansi muuntuu rintarepuksi esimerkiksi kameralle. Tämä on todella siisti ominaisuus!
 • Joustava ja suuri verkkotasku
 • Joustavat narut olkaremmissä juomapullon kiinnittämiseen

Materiaali: High Tenacity Nylon (100D and 210D), Barrier-käsittelty vettähylkiväksi

Olemme vakuuttuneita, että Granite Gear Crown 3 olisi paras rinkkainvestointi aika isolle osalle suomalaisista vaeltajista. Valitettavasti monet tekevät sen virheen, että hankkivat ensimmäiseksi rinkakseen kolmen kilon järkäleen, vaikka tässä on tarjolla samaa suorituskykyä huomattavasti kevyemmin. Et tule pettymään, sillä tämä pääsee vuodesta toiseen mukaan, ja päihittää aika monta kalliimpaa ja nimekkäämpää kantolaitetta. Tämä rinkka on se, mikä on viime vuosina päässyt omaan selkäämme kaikista useimmin.

 • Sisämitat 59,7 X 40,6 X 20,3 cm
 • Tilavuus 60 litraa
 • Short malli: 1.04 kg. Torson pituus = 38 – 45 cm
 • Regular malli: 1.08 kg. Torson pituus = 45 – 53 cm

Short malli

 • Paino: 1043 g, paino sisältää lantiovyön ja tukilevyn, muttei kantta
 • Kannen paino: 81 g
 • Yhteensä: 1125 g

Regular malli

 • Paino: 1088 g paino sisältää lantiovyön ja tukilevyn, muttei kantta
 • Kannen paino: 81 g
 • Yhteensä: 1170 g

 

 • Vyön paino: = 199 g,  molemmat taskut 0,5 litraa
 • VC Mark 3 -tukiranka: = 172 grammaa
 • Kannen paino: = 81 g – 5 litraa

Sopivan koon löytäminen:

Mittaa oma torson pituus. Pyydä kaveria apuun, ja mittaa mittanauhalla pituus C7-nikamasta (törröttää hieman ulkonevasti niskasta kun painat leuan rintaan)  suoliluuharjanteeseen (löydät tämän peukaloiden yhtymäkohdasta kun laitat kädet suoliluiden päälle). Älä mittaa luotisuoraan, vaan noudata selän kaarroksia, sillä niin reppukin noudattaa. Alla olevasta Bonfuksen videosta löytyy havainnollistava esimerkki torsopituuden mittaamisesta. Jos olet kokojen välissä, valitse suurempi, sillä tasapainoremmien kanssa hieman isokin rinkka pysyy kontrollissa tosi hyvin. Muista, että meillä voit helposti palauttaa käyttämättömän rinkan jos haluat vaihtaa kokoa.

Paino 1088 g (gramma)
Koko

Short, Regular

3 arviota tuotteelle Granite Gear Crown 3 60 Women’s

 1. Minna L. (varmistettu kirjoittaja)

  Pohdin pitkään tätä rinkkaa, uskallanko ostaa pelkkien mittojen perusteella. Olen yleensä rinkkojen suhteen hyvin skeptinen, koska minulla on lyhyt selkä, ja sen puolesta on ollut hankala löytää rinkkaa jossa selkäosio on tarpeeksi lyhyt. Oma selän mitta osui juuri puoliväliin pienemmän rinkan mittoja, joten päätin ottaa riskin ja kokeilla. Rinkan saapuessa totesin heti ensisovituksen jälkeen tämän olevan yllävän hyvä omaan selkään. Ensimmäise testireissun perusteella oikein miellyttävä kantaa myös painavahkolla kuormalla (12 kg). Tällä painolla rinkka toimi vielä hyvin ilman tukirankaa, mutta tukiranka toi rinkkaan vielä lisää jämäkkyyttä, ja helpotti kantamista entisestään. Rinkan materiaalit ovat keveyteensä nähden todella vahvaa tekoa. Ylipakkaustila on suuri, ja taskut helposti säädettävät ja tilavat. Rinkka on parempi kantaa, mitä ylemmäs ja kapeammin tavaraa saa lastattua. Ainoa miinus tähän tulee siitä, etten löytänyt tapaa miten juomapullon saisi taskusta helposti ottamatta rinkkaa pois selästä. Tämä on tähän mennessä yksi parhaita rinkkoja joita olen kokeillut ja selässäni kantanut.

 2. Saara (varmistettu kirjoittaja)

  Ekan reissun perusteella toimiva rinkka, mukava kantaa ja taskuja sopivasti kaikkiin tarpeisiin. Vesipullopidike on kätevä. Varmaan johtui liian vähäisestä tavaramäärästä, että tukiranka törrötteli hiukan häiritsevästi loppureissusta ja silloin kannen asettelu rinkan päälle oli jotenkin hankalaa. Mutta alkumatkasta isomman lastin kanssa toimi hienosti. Toisin sanoen, suosittelen tätä rinkkaa silloin jos kannettavaa on reilusti.

 3. Varpu (varmistettu kirjoittaja)

  Materiaalit tuntuu laadukkailta ja kestäviltä,mutta soljet ovat aika pienen kokoisia. Hyvät säätömahdollisuudet ja istuu hyvin selkään. Pidän taskuista ja niiden sijoittelusta. Erityisesti rinkan hattu on monikäyttöinen.

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle ,