Granite Gear Crown 3 60 Unisex

279,90 

Paino: 1088 g

Vuoden verran näitä jahdattiin, ja sitten lopulta saatiin!

Granite Gearin Crown on ollut useita vuosia se rinkka, joka pääsee omille retkillemme mukaan kaikista useimmin. Tästä siis löytyy hyvin runsaasti käyttökokemusta, ja kyseessä onkin harvinaisen hyvä rinkka, jossa keveys, tilavuus ja toimintakyky lyövät kättä hienolla tavalla. Paras asia Crown rinkassa on sen huima monipuolisuus. Tämä on ollut mukana sydäntalven hiihtovaelluksilla, packraftaamisessa, kevytretkeilyssä ja monessa muussa seikkailussa usean vuoden varrella. Rinkan saa karsittua ultrakevyeksi, mutta tarvittaessa myös yllättävän tilavaksi ja kantokykyiseksi. Rinkassa on huomattavan paljon tilaa kilon painolla!

Asia jota rinkasta ei ehkä heti huomaa, on sen hyvät kiinnitysremmit ja -lenkit ulkopuolella. Verkkotaskun päällä oleviin remmeihin saa kiinni epämääräisen muotoisen esineitä, ja sivutaskujen remmit pitävät hyvin mukana pullot, melat, vavat, telttakaaret, tripodit, retkilapiot ja muut pitkänomaiset esineet. Rinkan hatun alle alle saa myös erinäistä tavaraa, ja rinkan pohjaan saa kiinnitettyä isomman teltan tai solumuovialustan. Lisäksi kannen päälle saa kiinnitettyä vielä esimerkiksi tripodin tai istuinalustan!

Väri: Dunes/Black, eli hiekanruskea mustilla yksityiskohdilla. Tämä väri on erittäin hyvin kotonaan ruskanvärisessä syysmaastossa!

Granite Gear Crown on ollut monia vuosia se rinkka, jota olemme tarjonneet “suositelkaa rinkkaa” -kyselijöille. Aiemmin nämä on pitänyt tilata kaukomailta, mutta nyt näitä vihdoin saa Suomesta. Monipuoliselle luonnossa liikkujalle tämä on parasta mitä on tarjolla!

Granite Gear Crown 3 60 Unisex

Ihmeellisen tilava, ihmeellisen muunneltava ja ihmeellisen kevyt!

Granite Gear Crown on juuri sellainen rinkka, joka sopii tavalliselle vaeltajalle, mutta elää mukana kun outdoor-harrastus vie uusiin vuodenaikoihin ja elementteihin. Sen voi karsia ultrakevyeksi, tai laajentaa tilavaksi kannen ja tukirangan avulla. Uuteen Crown 3 -versioon on lisäksi saatavissa alumiininen tukiranka (myydään erikseen), joka lisää rinkan jo ennestään erinomaista kantokykyä vielä kaikista raskaimmille useiden viikkojen ruokakantamuksille.

Crown 3 on ultrakevyt, mutta ultramukava rinkka monen päivän vaellukselle. Sen ominaisuuksia ovat mm. säädettävä Re-Fit -lantiovyö (sopiva lantiovyö olit sitten laiheliini tai tukevampi), Uudistunut Vapor Current Mark 3 – tukilevy, ja  irrotettava kansi joka muuntuu rintarepuksi tai vyölaukuksi. Tilavuus on reilu 60 litraa, ja rinkka venyy usein kokoaan isommaksi loistavien ulkoisten kiinnitysmahdollisuuksien ansiosta.

Crown 3:ssa on kiinteä torsonpituus, ja sitä on saatavilla kolmessa eri koossa. Huom: rinkasta myös naisten malli.

Ominaisuudet:

 • Irrotettava Vapor Current Mark 3 -tukilevy, jossa muovatut tukikanavat lisäävät kantokykyä, ja sopiviin paikkoihin asetetut reiät minimoivat painon.
 • Muotoiltu selkäpaneeli pehmeää materiaalia ilmastointikanavin
 • Suositeltu maksimilasti 15 kg, jota voi kasvattaa noin 20 kg asti lisäämällä tukirangan (myydään erikseen)
 • Pehmustetut olkaremmit, tasapainoremmit (load lifters) ja kaksi irroitettavaa rintaremmiä takaavat erinomaiset kanto-ominaisuudet
 • Säädettävä leveä Re-Fit -lantiovyö (66 – 106 cm unisex, ja 61 – 102 cm naisten malli)
 • Kaksi suurta lantiovyön taskua vettä hylkivillä vetoketjuilla
 • Rullattava rinkan suuaukko ja kompressioremmi rinkan yli
 • Sisäinen pussi juomarakolle, portti juomarakon letkulle
 • Sivu- ja etukompressioremmit, suuret juomapullotaskut narukiristyksellä, alaosassa useita lenkkejä varusteiden kiinnitämiseen pohjaan tai rinkan ulkopuolelle
 • Irrotettavassa kannessa on sisätaskuja ja vettähylkivä vetoketju. Myös kannen remmit voi irrottaa.
 • Kansi muuntuu isoksi vyölaukuksi lantiovyön kanssa esimerkiksi tunturinhuiputusreissulle
 • Uutta Crown 3 -mallissa: kansi muuntuu rintarepuksi esimerkiksi kameralle. Tämä on todella siisti ominaisuus!
 • Joustava ja suuri verkkotasku
 • Joustavat narut olkaremmissä juomapullon kiinnittämiseen

Materiaali: High Tenacity Nylon (100D and 210D), Barrier-käsittelty vettähylkiväksi

Olemme vakuuttuneita, että Granite Gear Crown 3 olisi paras rinkkainvestointi aika isolle osalle suomalaisista vaeltajista. Valitettavasti monet tekevät sen virheen, että hankkivat ensimmäiseksi rinkakseen kolmen kilon järkäleen, vaikka tässä on tarjolla samaa suorituskykyä huomattavasti kevyemmin. Et tule pettymään, sillä tämä pääsee vuodesta toiseen mukaan, ja päihittää aika monta kalliimpaa ja nimekkäämpää kantolaitetta. Tämä rinkka on se, mikä on viime vuosina päässyt omaan selkäämme kaikista useimmin.

 • Sisämitat 59,7 X 40,6 X 20,3 cm
 • Tilavuus 60 litraa
 • Short malli: 1.04 kg. Torson pituus = 38 – 45 cm
 • Regular malli: 1.08 kg. Torson pituus = 45 – 53 cm
 • Long malli: 1.13 kg. Torson pituus = 53 – 63 cm

Short malli

 • Paino: 1043 g, paino sisältää lantiovyön ja tukilevyn, muttei kantta
 • Kannen paino: 81 g
 • Yhteensä: 1125 g

Regular malli

 • Paino: 1088 g, paino sisältää lantiovyön ja tukilevyn, muttei kantta
 • Kannen paino: 81 g
 • Yhteensä: 1170 g

Long malli

 • Paino: 1134 g, paino sisältää lantiovyön ja tukilevyn, muttei kantta
 • Kannen paino: 81 g
 • Yhteensä: 1215 g

 

 • Vyön paino: = 199 g,  molemmat taskut 0,5 litraa
 • VC Mark 3 -tukiranka: = 172 grammaa
 • Kannen paino: = 81 g – 5 litraa

Sopivan koon löytäminen:

Mittaa oma torson pituus. Pyydä kaveria apuun, ja mittaa mittanauhalla pituus C7-nikamasta (törröttää hieman ulkonevasti niskasta kun painat leuan rintaan)  suoliluuharjanteeseen (löydät tämän peukaloiden yhtymäkohdasta kun laitat kädet suoliluiden päälle). Älä mittaa luotisuoraan, vaan noudata selän kaarroksia, sillä niin reppukin noudattaa. Alla olevasta Bonfuksen videosta löytyy havainnollistava esimerkki torsopituuden mittaamisesta. Jos olet kokojen välissä, valitse suurempi, sillä tasapainoremmien kanssa hieman isokin rinkka pysyy kontrollissa tosi hyvin. Muista, että meillä voit helposti palauttaa käyttämättömän rinkan jos haluat vaihtaa kokoa.

Paino 1088 g (gramma)
Koko

Short, Regular, Long

8 arviota tuotteelle Granite Gear Crown 3 60 Unisex

 1. Anssi T. (varmistettu kirjoittaja)

  Olipas mukava yllätys, että tätä reppua sai täältä! Erittäin tyytyväinen olen hankintaan. Ensireaktio pakatessa oli, että tuntuu paaaaljon suuremmalta kuin 60-litraiselta, joten kaikki tarpeellinen menee kyllä reppuun heittämällä vaikka ei ihan sitä kevyintä kamaa muut varusteet olisikaan. Erityismaininta vielä isoista sivutaskuista sekä lantiovyöstä, jonka saa kyllä sentilleen säädettyä oikeaan mittaan. Pidemmät reissut tämän kanssa tehdään vasta kesällä, mutta testattu n. 12 kg kuormalla sen kummemmin pakkausjärjestystä miettimättä, ja sujahti selkään kuin hanska käteen.

 2. Teemu Hartikainen

  Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Aloitin aikanaan kevytretkeilyn Granite Gearin Crown 60 VC-rinkalla. Välissä kerkesi Crown 2, tai siis silloinen rinnakkaisversio Crown X60 tulla tutuksi. Sitä käytin lähinnä talvella. Päädyin jälleen kruunun uhriksi tällä viimeisimmällä versiolla, kun pidemmällä reissulla matkaan lähteneen rinkan kanssa tuli ongelmaa. Tiesin, että tähän pystyn luottamaan sokeasti. Eikä mennyt huti.

  Aiempiin nähden tukiranka on jälleen saanut edistysakeleen lisätarvikkeena saatavan alumiinituen myötä. Sen lisäksi että ranka lisää kantokapasiteettia, ehkäisee se rinkan ‘tynnyröitymistä’ eli selkäpuoli ei kaareudu pahemmin kun rinkan pakkaa täpötäyteen.

  Lantiovyö on aina ollut mielestäni mukavin kevytrinkoista löytyvä. Ja säädettävyys on erinomainen ratkaisu. Valitettavasti (jälleen) GG on unohtanut kapearakenteisimmat kaverit – käytän 31 koon housua, ja rinkan lantiovyössä vähän yli säätöjen, tai siis aivan maksimiin lyhennettynä riittää juuri ja juuri säätövaraa jos reissussa vähän vielä lantio kapenee. Mitat 182/68kg. Itse en tarvitse lantiovyötaskuja, mutta ne ovat matalaprofiiliset tyhjänä eivätkä häiritse esim hiihtoa. Kiitettävästi tavaraa mahtuu sisään niihin, esim yhteen taskuun menee sadehame ja saderukkaset.

  Regular-selkä on sopiva kun selkäni mitta 46.5cm. Long toimisi myös jos tykkää harteilla vapaammasta tunteesta. Olkahihnat ovat myös yhdet parhaista. Näihin menee ihan hyvin myös pullotaskut jne kiinni. Itse poistin ylimääräisen tuplarintaremmin.

  Etuverkkotasku on aiempia versioita suurempi. Tämä on todella suuri parannus aiempiin nähden, joissa tasku oli kapeahko. Päällä oleviin kiristysremmeihin saa ohuen solumuovipatjan vaikka kiinni – mutta remmit voisi olla pidemmät. Z-lite tms vähänkään paksumpi solualusta ei mahdu. Alustan voi tosin kiinnittää moneen muuhunkin paikkaan, vaikka rinkan päälle kiristysremmiin. Jos rinkka ei ole täysi, päällä oleva kiristysremmi jää vähän löysäksi, mutta tyhjälläkin rinkalla alusta pysyy tuossa hyvin.

  Sivutaskut on massiiviset. Sivulle mahtuu esim pot cozyineen Toaks 900ml titaanikattila ongelmitta, jos haluaa keittiönsä päivällä tuulettuvan. Tao mahtuu siihen ruokatermari ja juomatermari vierekkäin myös. Vaikka tilaa olisi enemmän kuin tarve vaatii, taskun reunojen kiristykset pitää huolen ettei tavara liiku tai pääse putoamaan.

  Selkäpuoli on hieman edellisiä paremmin tuulettuva. Kuviointi voi alkuun tuntua hieman kovalta, mutta siihen tottuu reissun edetessä. Reppu on parhaimmillaan viileämmässä kelissä tuomassa lämpöä selkään, lämpimässä kelissä joskus kaipaa vähän enemmän tuuletusta. Auringossa musta selkä kannattaa kääntää tauolla varjoon.

  Mitäpä tähän lisäämään – erinomainen entry-level kevytrinkka, joka menee kokeneemmallakin käyttäjällä talvikäyttöönkin suuren kokonsa ja kantokapasiteettinsa vuoksi. Toki pidemmille erämaavaelluksille myös. Tämän jos saa hajalle, saa jo aika rankalla kädellä välinpitämättömyyttä harrastaa. Kantomukavuus on ensiluokkainen, eikä tämän rinkan kanssa tarvitse miettiä onko kaikki muut varusteet jo sitä keveintä tai pienimpään pakkautuvaa.

 3. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Huonona puolena, että ei yllä sivutaskuihin, kun rinkka on selässä.

 4. Jarkko (varmistettu kirjoittaja)

  Juuri sellainen kuin oletin.

 5. Jani (varmistettu kirjoittaja)

  Rinkka itsessään ihan ok, mutta mikään koko ei kunnolla istunut selkään. Hyvä vaihtoehto varmasti, mutta ei sopinut meidän talouden kantajille.

 6. Jani (varmistettu kirjoittaja)

  Rinkka itsessään ihan ok, mutta mikään koko ei kunnolla istunut selkään. Hyvä vaihtoehto varmasti, mutta ei sopinut meidän talouden kantajille.

 7. Jaakko (varmistettu kirjoittaja)

 8. WR (varmistettu kirjoittaja)

  Selkään hyvin istuva ja kevyt rinkka. Ei tule mitään ominaisuutta mieleen mitä jäisin kaipaamaan uudelta rinkalta.

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle ,