Nitecore UT27
Kesän kääntyessä syksyyn alkaa valon tarve kasvaa pohjoisilla leveyspiireilläkin. Nitecore UT27 valaisee pimentyvässä pohjolassa painamatta kuitenkaan hartioita päivällä reppuun pakattuna. Lamppu on suunniteltu polkujuoksun lähtökohdista, mikä on itseasiassa hyvä ja riittävän vaativa ponnistusalusta vaeltamista ajatellen. Nitecore UT27:ssa on kaksi pääasiallista valovalintaa: pitkälle kantava kapea spotlight-keila ja laajempi keila, joka valaisee myös ympäristöä. Tämä jälkimmäinen valinta on liikkeellä ollessa parempi ja siihen sisältyy 200 sekä 55 lumenin tehovaihtoehdot. Pääasiallisten valovalintojen lisäksi UT27:ssa on punaisen valon lähde, jolloin hämäränäköä ei menetä valon käytön seurauksena. Käyttöliittymä on todella yksinkertainen ja koostuu kahdesta napista.
Virtalähteenä Nitecore UT27:ssa toimii USB-C-liittimellä ladattava litiumioniakku (sisältyy hintaan), jota voi ladata lampun ollessa päällä. Akun voi myös korvata kolmella AAA-paristolla. Akkukotelo on kekseliäästi pimeässä loistava, joten akun vaihto paristoihin on näppärää pimeässä. Lampun mukana tulee varjostimena toimiva pakkauspussi, jolla lampusta saa hajavaloa tuottavan yleisvalaisimen telttaan.
Tekniset tiedot
- Paino 73 grammaa (lamppu, akku ja otsahihna)
- Maksimivalovirta 520 lm
- Valonsäteen maksimikantama 128 m
- Maksimivalovoima 4120 cd
- Maksimikäyttöaika 13 h
-
2 x CREE XP-G3 S3 LEDiä
- HLB1300 ladattava litiumioniakku, 3 × AAA-paristo
- Kolme värivalintaa valolle: valkoinen, lämmin valkoinen, punainen
- IP66-luokitus
- USB-C-liitäntä
Mika (varmistettu kirjoittaja) –
Punavalo ristittiin Mordorin silmäksi ja käyttö kiellettiin sissiteltassa, mikäli joku sattui nukkumaan. Niin on kiivas hehku siinäkin.
Niklas (varmistettu kirjoittaja) –
Kevyt, sopivan kirkas. Muovisuudesta huolimatta laadukkaan oloinen. Panta ei kiristä. Erityisen kiva ominaisuus on lämmin valokeila.
Mutta äärimmäisen epäintuitiivinen käyttää (toki en ole tavannut vielä otsalamppua, joka ei olisi).