Bonfus Framus 58L

369,00 

Paino: 760 g

Bonfus Framus 58L on huippuluokan kevyt rinkka. Valikoimaamme valitut Framukset on valmistettu Ultra 200 X -kankaasta, joka on mielestämme tämän hetken paras reppumateriaali. Framus 58L on Bonfuksen suurin reppu, ja se kantaa vaivatta pidemmänkin vaelluksen ruoat. Aloitteleville keventäjille tämä on myös paras mahdollinen valinta, sillä reppuun mahtuu reilusti myös perinteisen kokoisia varusteita.

Framuksessa on kaksi sisäistä tukirankaa, joíden ansiosta se porskuttaa vielä reiluillakin kuormilla. Framus 58L on erinomaisen monipuolinen rinkka luonnossa liikkujalle. Framukseen mahtuu vaikkapa kamerakalustoa, alkutalven varustusta, metsästyvälineitä, kiipeilyvälineet, kevyt packraft-varustus tai pitkän tukemattoman vaelluksen tarpeet. Se pysyy siis relevanttina vuodesta toiseen.

Framuksessa on kaikki modernien rinkkojen ominaisuudet, kuten tasapainoremmit (load lifters), verkkotasku takana ja juomapullotaskut sivuilla, leveät ja pehmeät olkaremmit, pehmustettu lantiovyö ja kuivapussin tapaan sulkeutuva suuaukko.

Sanoimmeko jo, että Framus on kevyt?  Jo sellaisenaan Framus on luokkansa kevyimpiä, ja tukirangan poistamalla saat siitä todellisen ultrakevyen tähden. Framus on yksinkertaisesti paras vaellusrinkka, jonka rahalla saa.

Huom! Musta väri.

Bonfus Framus 58L

Uutta: Kaikissa rinkoissa on hieman päivitetty Ultra200X-materiaali. Uusi materiaali lisää X-ruudukon kankaaseen, joka lisää vahvuutta diagonaalisuunnassa. Vedenpitävän kalvon paksuus on kasvanut 0,5 millimetristä 0,75 millimetriin. Sivutaskujen sekä olka- ja lantiohihnojen kangas on päivittynyt UltraGrid Blackout -kankaaseen, jossa on UHMWPE-tupla-ripstop-ruudukko 210d nylonkankaassa. Ripstop-ruudukko on musta, joten koko rinkka on täysin virtaviivaisen musta. Kuvat päivittyvät kun saamme Bonfukselta uudet.

Bonfus Framus 58L on kevyt rinkka pitkille seikkailuille joilla tarvitaan suurempaa ruokamäärää ja tämän vaivattomasti kantavaa reppua. Framuksessa tukiranka siirtää rinkan painon vaivattomasti lantiovyölle.

Framus on Bonfuksen monikäyttöisin reppu. Tukiranka ja selän vaahtolevy voidaan poistaa, jolloin Framus muuttuu tukirangattomaksi repuksi ultrakevyille retkille ja nopeasti eteneviin seikkailuihin.

Framuksessa on käytetty materiaaleja, jotka ovat reppukankaiden tämän hetken aivan terävintä kärkeä. Tämän vuoksi reppu on erinomaisen kevyt, hyvin vahva ja erittäin hyvin vettä hylkivä. Framus onkin erinomainen rinkka kevytretkeilijälle ja monipuolista modernia vaellusrinkkaa etsivälle.

Repun valmistaja on norjalais-italialainen Bonfus, joka on noussut nopeasti ultrakeveiden retkeilyvarusteiden suunnannäyttäjäksi harkituilla yksityiskohdilla ja tinkimättömällä suunnittelulla. Tuotteet valmistetaan Meksikossa Bonfuksen omassa ompelimossa.

Materiaalista: Farliten valikoimiin on valittu vain Ultra 200X -kankaasta valmistettuja Framuksia, sillä oma mielipiteemme on, että se on tällä hetkellä yksinkertaisesti paras reppumateriaali. Ultra 200X (119g/m2 | 3.5oz/sqy) on valmistettu kudotusta huippuvahvasta UHMWPE-kuidusta. Ultra 200X:ssa on esimerkiksi monissa ultrakevyissä repuissa käytettyyn DCF 2.92-kankaaseen verrattuna 3x enemmän UHWMPE-kuitua, ja se on 3x vetolujempi ja 7x hankauksenkestävämpi. Kankaan sisäpinnalla on laminoituna ohut polyesterkalvo, joka tekee repusta erittäin vettä hylkivän, jopa vedenpitävän. Lisäksi kankaassa on X-mallinen ripstop-ruudukko. Repun pohja on vieläkin kestävämpää Ultra 400X-kangasta.

Ominaisuudet:

 • Tasapainoremmit
 • Kaksi muotoiltua alumiinitukirankaa. Kaarevuus suunniteltu muodostamaan 2-3 cm tuuletusaukon selän kohdalle. Tukirankoja voi myös hienosäätää vääntämällä ne omaan vartaloon parhaiten sopivaksi.
 • Irrotettava 5mm vaahtolevy selkäosaan mukavuuden parantamiseksi. Jos reppu on pakattu oikein, ei vaahtolevyä välttämättä tarvita, ja sen voi jättää painoa säästääkseen kotiin.
 • Sekä tukiranka että vaahtolevy ovat erillisessä osiossa rinkan sisällä, ja ne voi irrottaa helposti. Näin saat Framuksesta ultrakevyen tukirangattoman repun.
 • 5mm alaselän pehmuste lisämukavuutta tuomaan.
 • Mukavat 11mm paksut olkaremmit, materiaali EVA-foam ja 3D spacer mesh. Erityisesti niskan alueen mukavuuteen on kiinnitetty huomiota.
 • Sivutaskut, olkaremmit ja lantiovyö 210D UltraGrid-kangasta kestävyyden ja joustavuuden vuoksi.
 • Ultra 400-vahvistettu pohja.
 • Kestävät sivutaskut, joissa tuplakuminauha antaa varmuuden siitä, että tavarat pysyvät paikoillaan. Taskujen pohjissa on pieni vedenpoistoreikä.
 • Mukava 38 mm leveä lantiovyön remmi.
 • V-mallinen remmi repun sulkemiseksi. Remmin alla saa tukevasti kuljetettua esimerkiksi makuualustan.
 • Kuivapussisuuakko
 • Iso joustava spandex/nylon-verkkotasku repun ulkopuolella vetää runsaasti tavaraa
 • Jäähakun lenkki verkkotaskun alaosassa ja ja joustava nauhalenkki jolla hakun varren saa kätevästi kiinnitettyä.
 • 4-pisteiset kompressionarut, joiden avulla repun saa napakasti istuvaksi pienemmälläkin sisällöllä. Kompressionarut kattavat koko repun pohjasta ylös asti.
 • Daisy chain olkaremmeissä mahdollistaa olkaremmipussien, satelliittiviestimien ja muun tavaran kiinnittämisen
 • Rintaremmi kiinnittyy lenkillä olkaremmin daisy chainiin, joten säätäminen on helppoa ja systeemi on kevyt.
 • Teipatut saumat tekevät rinkasta teoriassa vedenpitävän. Suosittelemme kuitenkin vedenpitävää pussia, sillä tosiolosuhteissa vesi kyllä löytää tiensä sisälle ja rinkan sisälle saatetaan pakata esimerkiksi märkä ruokapussi, teltta tai kattila.
 • Erikseen myytävät olkaremmipussit ja lantiovyön pussit voidaan kiinnittää helposti.

Väri: Musta

Tilavuus: 58 litraa (50l sisäistä tilavuutta, 8l ulkotaskuissa)

Koko:

Korkeus rullaamattomana: 90 cm

Keskimääräinen ympärysmitta: 95 cm

Paino: 760g

Large-koko: +10g
Irrotettava vaahtolevy (sisältyy hintaan) lisää painoa* (Medium / Large): +50/55g
Alumiiniset tukirangat irrottamalla painoa säästyy (Medium/Large) -110/120g

*Vaahtolevy ei ole tarpeen jos reppu on oikein pakattu, mutta jotkut saattavat hyödyntää sitä mikäli repussa on kulmikkaita esineitä. Useimmat käyttävät Framusta ilman vaahtolevyä. Annettu paino sisältää alumiiniset tukirangat, mutta ei vaahtolevyä.

Suositeltu maksimipaino repun sisällölle: 18 kg asti

Torson pituus:

Short: 45cm asti
Medium : 50cm asti
Large: 55cm asti

Lantion ympärys:
Short: 75cm – 100cm
Medium ja Large: 84cm – 110cm

Sopivan koon löytäminen:

Mittaa oma torson pituus. Pyydä kaveria apuun, ja mittaa mittanauhalla pituus C7-nikamasta (törröttää hieman ulkonevasti niskasta kun painat leuan rintaan)  suoliluuharjanteeseen (löydät tämän peukaloiden yhtymäkohdasta kun laitat kädet suoliluiden päälle). Älä mittaa luotisuoraan, vaan noudata selän kaarroksia, sillä niin reppukin noudattaa. Alla olevasta Bonfuksen videosta löytyy havainnollistava esimerkki torsopituuden mittaamisesta. Jos olet kokojen välissä, valitse suurempi, sillä tasapainoremmien kanssa hieman isokin rinkka pysyy kontrollissa tosi hyvin.

Paino 760 g (gramma)
Size & Color

Short, Black, Medium, Black, Large, Black, Medium, White

8 arviota tuotteelle Bonfus Framus 58L

 1. Jari (varmistettu kirjoittaja)

  Erinomainen selässä. Lämmittää mukavasti viileällä. 40km testimarssin perusteella erinomainen kantaa ja ainut ongelma on, että olkaviilekkeiden pituussäätö luistaa (10-12kg kokonaiskantamus) ja sitä joutuu kiristelemään n. 1-2h välein, mistä ei itselle isompaa haittaa aiheutunut. Olen erittäin tyytyväinen ja uskon, että tämä rinkka tulee olemaan 10-15 vuotta luottokumppanini jatkossa.

  • Farlite (kauppias)

   Tähän on hyvä vinkki, joka toimii monien ultrakeveiden reppujen kanssa. Kun pituussäädön irtonarun (eli siihen mistä vedetään) solmii kiinteän narun ympärille, ei se luista enää. Yksinkertaisin mahdollinen solmu (silmukka ympärille ja naru silmukasta) riittää. Tuon saa myös hyvin helposti auki. Välillä on tosin mukava hartioiden ergonomian kannalta, että painopiste pikkuhiljaa elää eikä ole jatkuvasti samanlainen. Ultrakeveiden reppujen kanssa tuo olkahihnan säätö on hankala toteuttaa niin, että tikapuusolki ei luistaisi pitkällä matkalla. Olkahihnan nylonremmi on sen verran kapea että kitka on pieni. Tuo solmu on tähän se juju, jolla olkahihnan säädön jälkeen saa “seinäpidon”!

 2. Auli Y. (varmistettu kirjoittaja)

  Hämmästyttävän kevyt rinkka, vaikka sisälle jättäisikin selän tukevoittajat. Pikkusälälle tarvii omat vyölaukkunsa.

 3. Pekka R. (varmistettu kirjoittaja)

  Kylmät tyypit 10 kilon koekuormalla osoittavat istuvan ja säätyvän kuten luvattu. Alumiinien jälkitoimitus oli ripeää.

 4. Mikko (varmistettu kirjoittaja)

  Lyhyen käyttökokemuksen perusteella pätevältä rinkalta vaikuttaa ja yllättävän mukava ja ergonominen kevytrinkaksi.

 5. Mirja K. (varmistettu kirjoittaja)

  Ihanan kevyt, tarpeeksi tilava kuitenkin näin aloittelijalle ja yllättävän hyvä istuvuus. Pitkäselkäisenä naisena M koko oli oikea valinta. Yhden lyhyen hiihtoreissun jälkeen erittäin tyytyväinen ostokseeni ja innolla odotan kesän ja syksyn vaelluksia. Tällä mennään pitkään 🙂

 6. Hanna (varmistettu kirjoittaja)

  Pitkään pähkäilin sijoittainko tähän kevytrinkkaan. Olen 170 cm yli 50-kymppinen nainen. Minulle kamojen keveys on tärkeää retkien nautittavuuden ja vammojen välttämisen vuoksi. En harrasta pitkiä vaelluksia (vielä), enkä etene extremematkoja. Silti varusteiden keveys, laatu ja käyttömukavuus on minulle prioriteetti. Otin regularkoon rinkasta ja täytyy sanoa, että heti ensi kokeilulla kotona selkään tuntui mahtavalta. Retkellä kaikki tarvittava mahtui helposti, eikä rinkka tuntunut täydellä lastillakaan selässä ( mukana oli myös 4,5 litraa vettä ) ja tuntui mukavalta myös lantiovyö auki. Rinkassa tuli mukana käsinkirjoitetut tekijöiden terveiset ja laadun huomasi. Olen tosi iloinen, että panostin tähän rinkkaan ja ostin huolella suunnitellun huipputuotteen, enkä massareppua. Uskon, että tällä pärjään seuraavat useammat vuodet loistavasti!

 7. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 8. Jani E. (varmistettu kirjoittaja)

  Käytännössä täydellinen rinkka. Käytin Lapland Wilderness Challengessa 11,5kg lähtöpainolla, ja aiemmista kisoista poiketen olkapäät ja lantio eivät kipeytyneet missään vaiheessa. Rinkkaan pääsee hiukan vettä sisälle jokien yli uidessa, joten kannattaa käyttää esim. nylofumen sisäpussia lisänä. Osaltaan tähän voi vaikuttaa se, että jos rinkka on vajaatäytöllä, sulkua ei pysty kunnolla rullaamaan selkäjäykisteiden alapuolelle. Edes pehmusteet eivät käytännössä ime vettä, joten matkan jatkaminen on miellyttävää. Sivujen kompressionarut ovat liian hentoja puristamaan rinkkaa kasaan, mutta saa niillä pidettyä sivutaskuissa olevan pitkän tavaran paikoillaan. Verkkotasku venyy riittävästi. Rinkka vaikuttaa kestävältä, mitään käytön jälkiä ei reissusta jäänyt.

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: