Lahja retkeilijälle – Farliten Lahjaopas

Millainen lahja retkeilijälle, jolle sopivan paketin löytäminen tuntuu hankalalta? Farliten lahjaopas auttaa!

Meiltä lahjan ostaminen on helppoa – myymme vain tarkasti valittuja retkeilyvarusteita, jotka ovat parhaita omassa kategoriassaan. Iloa tuottava lahja löytyy siis valikoivimmallekin retkeilijälle. Kaikki myymämme tuotteet ovat luokkansa kevyimpiä, joten kevennät samalla myös lahjansaajan askelta – ja tämä on mukava lahja jos mikä!

Jos et osaa päättää, meiltä saa myös helposti lahjakortin omalla summalla ja viestillä.

20 euroa ja alle

Aivan mahtava pikkulahja retkeilijälle ovat Fozzilsin litteäksi pakkautuvat retkiastiat. Erityisesti Bowlz- ja Snapfold-kulhot sekä kahvin ystävälle ultrakevyt Coffee Dripper -suodatinpidike. 

Retkilusikka on hyvä pieni lahja retkeilijälle, koska ne tuppaavat häviämään. Jos tiedät, että lahjansaaja on katkonut useamman muovilusikan, anna hänelle lahjaksi kestävämpi ratkaisu. Suosikkimme on Sea to Summit Alphalight Spoon Long, jossa on näyttävä pakkaus ja sulkurengas, jolla lusikan voi ripustaa. Titaaninen Toaksin lusikka kiillotetulla kulholla on toinen näyttävä ja kestävä lahja!

Pieni veitsi on aina hyvä lahja. Opinelin kääntöveitset ovat suosikkimme ultrakeveillä retkillä, ja myös kesäisellä piknikillä. Suosittelemme Opinel #7 Carbonea, joka on sopivan kokoinen ja kaunis veitsi. Opinel on tehnyt veitsiä jo vuodesta 1890, joten nämä eivät ihan heti mene pois muodista.

Retkivarusteet kuntoon! Uudista vedenpitävyys Granger’s Clothing Repelillä tai pese untuvatakki Down Wash Concentratella.

Korjausvarusteet auttavat retkeilijää hädän hetkellä. Gear Aid Tenacious Tape on korjausvarusteiden klassikko, jolla selviydyt tukalammastakin tilanteesta.

Onko lahjansaaja virittelijä tai muuten vaan MacGyver? Sea to Summitin Stretch-Loc Strapit ovat korjausvarusteiden aatelia, ja kuuluvat jokaisen ulkonaliikkujat “kikkapussiin”. Näillä korjaat parhaiten esimerkiksi kengän, siteen, monon, melan tai rinkan. Näistä pidempi malli on monikäyttöisin lahja retkeilijälle.

Hyvä lahja joka ikiselle retkeilijälle on Evernew:n pehmopullo. Sanomme näin, koska se lähtee jokaiselle omalle vaelluksellemme matkaan. Pehmopullo vetää täytenä suuren määrän vettä, mutta katoaa tyhjänä rinkkaan kuin taikurin hattuun. Ja nämä kestävät!

Retkiateriat ovat myös tosi hyvä lahja, ja mukava lisätäyte lahjapakkaukseen! Herkullisella lämpimällä retkiruoalla saat lahjansaajan varmasti hyvälle tuulelle tuiskussa ja tuulessakin. Valitse premium-laatuiset Real Turmatin retkiruoat, joissa maku on kohdallaan!

Korjaus- ja pientarvikkeet

Gear Aid Tenacious Tape

9,90 
Paino: 15g

Varasto loppu
10,90 
Paino: 128g

10,95 
Paino: 19g

11,90 
Paino: 12g

12,90 
Paino: 18g

14,70 
Paino: 36g

Ruokailuvälineet

Evernew FO-COOP

17,50 
Paino: 12g

17,80 
Paino: 29g

Pesu- ja kyllästysaineet

Granger’s Down Wash Concentrate 300ml

17,90 
Paino: 360g

Varasto loppu

Ruokailuvälineet

Fozzils Snapfold™ Bowlz

18,80 
Paino: 40g

Pesu- ja kyllästysaineet

Granger’s Clothing Repel

18,90 

Pullot ja rasiat

Evernew Water Carry 2000 ml

21,90 
Paino: 42g

24,30 
Paino: 113g

20-50 euroa

Joululahjaksi annetaan monesti myös sukkia. Miten olisi tällä kertaa maailman parhaat sukat? Darn Tough -sukat voittavat rutiininomaisesti kaikki vaellussukkien vertailut. Sukissa on lisäksi elinikäinen takuu – jos ne hajoavat, saat uudet tilalle! Darn Tough -vaellussukkia löytyy miehille ja naisille. Tässä on hyvä esimerkki lahjasta retkeilijälle, joka ei voi mennä pieleen!

Yrittääkö lahjansaaja vielä nukkua myttyyn kääritty villapaita tyynynä? Miksi turhaan, koska nykyaikaiset retkityynyt eivät paina lähes mitään. Retkityyny onkin erinomainen lahja retkeilijälle ja vaeltajalle. Sea to Summit Aeros Ultralight on suosikkimme, ja niin on monen muunkin. Isoille ihmisille on saatavilla myös Large-koko. Pehmeyden ystävien kannattaa valita Nemo Fillo Elite!

Otsalamppu lahjaksi? Nitecore NU25 UL ja Led Lenser Neo1R tuovat valoa joulun keskelle, ja toimivat toki myös ultrakeveinä lamppuina retkellä.

Puukko on myös aina hyvä lahja. Mora Eldris on kätevä pikkupuukko, joka kulkee retkellä mukavasti housun taskussa. Se sopii mainiosti sekä naisen että miehen käteen!

Tehokas ja kevyt Opinelin retkisaha on paitsi käytännöllinen, myös varsin kaunis lahja pyökkikahvallaan. Erinomainen yhdistelmä käyttökelpoisuutta, muotoilua ja erähenkeä!

25,90 
Paino: 68g

25,90 
Paino: 56g

34,90 
Paino: 79g

39,90 
Paino: 60g

45,99 
Paino: 70g

Otsalamput ja virtalähteet

Nitecore NU25 UL

46,90 
Paino: 45g

Otsalamput ja virtalähteet

Led Lenser NEO1R

46,90 
Paino: 39g

49,80 
Paino: 190g

50-70 euroa

Ensimmäisestä suosituksesta tässä hintakategoriassa on helppo aloittaa: jos vaeltajalta ei löydy Nitecore NB10000 -varavirtalähdettä, alkaa hän olla jo vähemmistössä. Se on niin suosittu, että vaeltajan kuin vaeltajan rinkasta kyseinen virtapankki jo löytyy. Miksikö? Sen paino-kapasiteetti-suhde on niin hyvä, että kilpailijat eivät pääse lähellekään.

Haluatko antaa retkeilijälle lahjan, joka on miellyttävä käyttöesine ensiluokkaisella suunnittelulla, jonka hypistelystä tulee hyvä olo ja joka kestää vuodesta toiseen? Valitse japanilainen Everew:n retkikattila. Tämä titaanikattila on niin suosittu tinkimättömien pitkän matkan vaeltajien keskuudessa, että se on hyvällä syyllä ansainnut maineensa maailman parhaana retkikattilana. Se on kestävä ja iloa tuottava retkikumppani vielä monien vuosien päästä. 900 ml koko on paras useimmille.

Intohimoiselle retkeilijälle kannattaa harkita huippuluokan retkikeitintä. X-Boil on ollu tämän vuoden hitti, ja se onkin loistava päivitys 2020-luvulle spriikeittimeen tottuneelle retkeilijälle! 

Vaellussauvoja tarvitaan sekä lyhyillä että pitkillä retkillä. Fizanin Compact 3 -sauvat ovat siitä erikoiset, että ne ovat paitsi edulliset, myös hyvät. Kyseisillä sauvoilla on kuljettu useita superpitkiä vaelluksia ja kiivetty Everestille ja K2:lle. Näillä hyvän hinta-laatu-suhteen sauvoilla mennään vielä pitkään!

Sea to Summit Dry Daypack on kätevä lahja, sillä se on samalla sekä kuivapussi että reppu. Toimii tunturinhuiputusten lisäksi myös jumppatavaroiden kuljettamisessa arjessa.

47,50 49,50 
Paino: 41g

Varasto loppu

Kuivapussit ja rinkan sisäpussit

Sea to Summit Dry Daypack 22L

54,50 
Paino: 110g

Varasto loppu

Vaellussauvat

Fizan Compact 3

59,90 
Paino: 158g

63,90 
Paino: 115g

Varasto loppu

Otsalamput ja virtalähteet

Nitecore NB10000 Gen 2

67,30 
Paino: 150g

Yli 70 euroa

Retkeilijälle lahjaksi tämän hetken paras retkikeitin? MSR PocketRocket Deluxe toimii tuulessakin, ja on kevyt sekä luotettava. Keitin on lähes aina testien kärjessä tai voittajana, ja ansainnut esimerkiksi Backpackinlight.comin “Highly recommended” -tunnustuksen.

Pehmeä paketti? Montanen Protium Lite -paidat ovat niin monikäyttöisiä, ettei löydy ulkoilulajia jossa ne eivät toimisi. Lisäksi ne ovat tämän hetken paras vaelluspaita, ja se, minkä valitsemme itse vaellukselle.

Northern Lite Sadehame on nerokas keksintö, joka toimii suomalaisissa kosteissa keleissä. Sen voi vetää päälle kengät jalassa, joten helppoudessa se peittoaa kuorihousut ylivoimaisesti. Hame mahtuu ulkoilijan taskuun, joten se kulkee arjessakin. Sadehame on helppo riisua kuurottaisessa sateessa, kun välillä sataa ja välillä sade taukoaa.

Laadukas rinkka lahjaksi? Granite Gear Crown 3 on laadukas ja kevyt rinkka monipuolisiin seikkailuihin. Sopivan tilava ja käytännöllinen Crown on rinkka, joka lähtee useimmin omille vaelluksillemme – se oli jälleen kerran mukanamme Himalajalla lokakuussa.

Varasto loppu
78,90 
Paino: 60g

82,90 
Paino: 83g

89,90 
Paino: 225g

89,90 
Paino: 190g

279,90 
Paino: 1088g

279,90 
Paino: 1088g