Morakniv Eldris

34,90 

Paino: 79 g

Metsäisellä alueella ja autiotupia käytettäessä kunnon puukko on usein tarpeen kiehisten ja sytykkeiden vuolemiseen. Täysimittainen puukko ei kuitenkaan monesti ole tarpeellinen. Puntarointia tehdessä on hyvä muistaa, että puukko on terästä ja täysikokoisena painaa melko paljon. Monesti pieni puukko, joka on kevyt kantaa mutta jonka avulla sytykkeiden teko onnistuu mukavasti on siis hyvä valinta.

Mora Eldris on ollut oma valintamme tällaisiin olosuhteisiin jo monien vuosien ajan. Metsävaellusta ja nuotion sytytystä? Eldris.  Kiehisiä autiotuvalla? Eldris. Tämä puukko sujahtaa huomaamattomasti taskuun, jolloin se on aina mukanasi vaikka virta veisi rinkan vesistöylityksessä. Eldris ei ole myöskään hinnalla pilattu, vaan rehellinen työpuukko jota uskaltaa käyttääkin.

Morakniv Eldris

Morakniv Eldris on pieni vaeltajan puukko, joka antaa jokaiselle grammalle vastinetta. Alunperin bushcraft-harrastajille kaulaveitsenä esitelty puukko on löytänyt tiensä monen retkeilijän taskuun sen kevyen painonsa ansiosta. Paino ja käyttökelpoisuus onkin Eldriksessä erinomaisessa tasapainossa. Puukossa on sekä tupessa että puukon tyvessä reikä, johon kaulanauhan voi pujottaa. Pidämme itse tätä mielummin taskussa, jossa se ei sotkeennu huppuihin, rinkan rintaremmiin ja kompassin naruihin.

Eldriksen suunnittelussa on haettu kääntöveitsen kokoa kiinteän terän kestävyydellä. Tässä on onnistuttu hyvin, ja Eldristä voikin vääntää ja paukuttaa huolettomammin kuin kääntöveistä. Kahva on kunnollisen kokoinen, joten vuoleminen ei satu käteen.

Eldriksen terä on valmistettu ruostumattomasta 12C27-teräksestä. Morakniv on tunnettu siitä, että terän hinta-laatu-suhde on markkinoiden parhaimpia. Eldris ei tee poikkeusta, ja terä pysyy terävänä, sen huoltaminen on helppoa. Terän profiili on perinteinen skandinaavinen, ja tarkat veitsiharrastajat huomaavat paljain silminkin erottuvan microbevelin, joka auttaa pitämään terän terävän pidempään.

Eldriksessä on bushcraft-taustansa ansiosta teräväkanttinen hamarapuoli, eli hamaran kantteja ei ole pyöristetty. Tämän ansiosta puukon hamaraa voi käyttää kipinäraudan raapimena, ja Eldris onkin tässä tehtävässä yleensä paljon parempi kuin kipinäraudan mukana tuleva raavin.

Eldriksen tuppi ansaitsee erityismaininnan, sillä se on yksinkertainen ja kevyt, mutta erittäin hyvin paikallaan pysyvä.

  • Materiaali: ruotsalainen ruostumaton 12C27 erikoisteräs, käsitelty Moraknivin salaisella lämpökäsittelyllä
  • Kokonaispituus: 143 mm. Terän pituus: 59 mm.
  • Terän paksuus: 2 mm
  • Teräprofiili: Scandi Grind
  • Puukon paino 62 g, tuppi 17 g, yhteensä 79 g

Paino 79 g (gramma)
Väri

Musta, Punainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Morakniv Eldris”

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,