Opinel N°07 Stainless

14,90 

Paino: 36 g

Varasto loppu

Ilmoita, kun tuotetta on saatavilla

Ahh, mikäpä sen parempaa kuin leikata pala camembert-juustoa retkipatongin väliin Opinelin veitsellä! Välillä tätä järempää puukkoa ei tarvita. Opinelin seiska on ehkä se yleisin valinta ultrakevyeksi veitseksi. Soveltuu ruokapakettien avaamiseen, juuston leikkaamiseen, margariinin levittämiseen ja korjauksiin. Tällä saa myös tulet aikaiseksi, joskaan mestarin kiehisiin ei päästä. Lapissa on useimmiten kuitenkin tuohta saatavilla runsain määrin, jos pakollinen tulenteon tarve yllättää.

Numero seitsemän on ehkä paras Opinelin koko retkiveitseksi, sillä sen kahva täyttää hyvin kämmenen, mutta paino on vielä kevyt. Seiskassa on kierrettävä terälukitus, joka lisää käytön turvallisuutta.

Ranskalainen Opinel on valmistanut veitsiä jo vuodesta 1890.

Opinel N°07 Stainless

Opinel on kääntöveitsien klassikko, ja toimiva kevyenä veitsenä mikäli tulien teon tarve on vähäinen. Se ilostuttaa myös arkisessa käytössä piknikillä, sienimetsällä tai lähiretkillä. Opinelin veitsi on miellyttävän esteettinen, ja sitä hypistelee mielellään käsissään.

Veitsessä on 7 cm terä, joka lukittuu kiertämällä paikalleen. Pyökistä tehty kahva on fantastisen kaunis ja mukava kädessä.

Paino: 36 grammaa

Stainless-version terä on valmistettu ruostumattomasta Inox-teräksestä. Se on helppohoitoinen kosteissa olosuhteissa.

Carbone-version terä on XC90-hiiliterästä. Hiiliteräs pysyy terävänä ja se on helppo teroittaa uudestaan. Hiiliteräs voi ruostua, joten terä on käytön jälkeen kuivattava, ja sen voi kotona öljytä suolattomalla ruokaöljyllä.

Paino 36 g (gramma)

6 arviota tuotteelle Opinel N°07 Stainless

 1. Teemu Hartikainen

  Huippukevyt mutta kooltaan toimiva veitsi! Minulla on aiemmin ollut 25g painanut pienempi kääntöveitsi, mutta sillä on hankala voidella edes leipää, saati koko juustokimpaletta leikata. Opinel seiska on mielestäni pienimmästä järkevästä päästä retkeilevälle ihmiselle, jonka työhanskakoko on max 10. Veitsi ei tosiaan ole varsinaisesti työkalukäyttöön, vaan itselläni kulkee ruokailusetin mukana.

  Toisaalta, olen tällä huolellisella klapilla nakuttelulla veistellyt pari puukiilaa joilla halkaisi isompiakin halkoja. Korostan, että tekniikka on oltava hallussa, muutoin veitsellä lähinnä veistelee lastuja ja pieniä kiehisiä. Älä siis kertomani perusteella oleta, että sama onnistuu automaattisesti, hutiloidessa en yhtään epäile etteikö olisi mahdollista veitsen hajota. Omalta osaltani veitsen varaan jääminen on aina riskinhallinnassa viimeinen vaihtoehto, koska epätavallisessa tilanteessa helpommin tekee virheitä. Huomioi siis, että toimintakyky on yllä vielä vahingon käydessä ja muutenkin terän kanssa toimiessa. Tämän veitsen terä lukittuu kierto-osalla, mutta saattaa jatkuvassa työssä löystyä, jolloin se täytyy kiertää uudelleen paikalleen.

  Näin kevyttä ja ominaisuuksiltaan toimivaa veistä en ole toista vielä kohdannut, joten omalla kohdallani tämä on just eikä nappiin. Puukahva on kiva myös erityisesti talvella, hanskat kädessä kun en veistä käsittele. 98% ajasta kuitenkin tosiaan veitsen käyttö on lähinnä sitä juuston/salamitangon/voipaketin leikkaamista, ja siihen tämä kapea, pitkä ja teräväkärkinen muoto passaa mainiosti. Viime käden varana ihan ok-toimiva malli, mutta varmempaa toimivuutta saisi varsinaisesti veistelyyn tehdyllä painavammalla puukolla. Tästä veitsestä on pienempää ja isompaa mallia saatavilla jokaiselle sopivana, jos kevyt yleisveitsi kiinnostaa.

 2. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Kevyt on!

 3. Topi Ruohisto (varmistettu kirjoittaja)

  Kannattaa suosiolla ostaa ruostumattomasta teräksestä tehty. Hiiliteräs ruostuu helposti. Muutoin loistava tuote. Kiehisetkin tekee hätätilanteessa. Itse kuljetan taskussa jos reppu häviää ja täytyy tehdä hätätulet.

 4. Miio M. (varmistettu kirjoittaja)

  Ripustuslenkille joutuu poraamaan reiän itse. Muuten kelpo tuote.

 5. Taina (varmistettu kirjoittaja)

 6. Viljami Peltola (varmistettu kirjoittaja)

  Jos näön vuoksi jotain mukaan voiveitseksi, niin tämä. Ehkä voi lastuja vuolla hätätapauksessa, mutta mukavampaa Morakniv Eldrisillä. Keveimmistä keveimpään karsittuun fastpacking reppuun, josta jo kaikki paino on karsittu ja vähän enemmän.

Lisää arvio

EAN: 3123840006548 Tuotetunnus (SKU): OPINEL7S Osasto: