Fällkniven DF24 timanttiteroitin

9,80 

Paino: 24 g

9 varastossa

Useimmat hiomakivet ovat liian painavia vaellukselle mukaan otettavaksi. Fällkniven DF24 on harvoja markkinoilla olevia teroittimia, joka menee vielä ultrakevyeen reppuunkin. Sen suunnittelu on tehty fiksusti ilman painavia osia: timanttiteroitin on kiinnitetty kevyeen Zytel-kahvaan.

DF24 on parhaimmillaan silloin, kun puukkoa käytetään vaelluksella pilkkomiseen ja vuolemiseen paljon. Teroittimella onnistuu kierteen poisto ja pieni teroitus maasto-olosuhteissa. Tällöin saat hyvin syttyviä rullalle kiertyviä kiehisiä vielä vaelluksen loppupuolellakin. Kun teroitin on mukana, et myöskään arastele käyttää puukkoa puiden pilkkomiseen. Puiden pilkkominen puukonhamaraan klapilla lyömällä tylsyttää terää herkästi, mutta timanttiteroittimella terän saa eheytettyä takaisin pilkkomisen jälkeen.

Hyvin kevyt ja käytännöllinen teroitin on erinomaisen hyvä teroittamaan puukkoja, ongenkoukkuja ja muita terätyökaluja maastossa. Timantti on tehokas teroittaja, eikä sen kanssa tarvitse käyttää vettä, mikä tekee sen erityisen hyväksi vaihtoehdoksi myös talviolosuhteissa. Timantit on kiinnitetty pintamatriisiin titaanialumiininitridisidoksella, mikä pidentää teroittimen käyttöikää reilusti.

Teroittimen karkeus on 25 mikronia, eli amerikkalaisella asteikolla 800 grit. Tämä on juuri passeli karkeus, koska sillä terän saa vielä teräväksi, mutta teroittamisessa ei kestä kohtuuttoman kauan.

Käyttövinkit: DF24:n timanttipinta on pakasta vedettynä hieman karhea, mutta lyhyen sisäänajon jälkeen se antaa tasaisen ja terävän lopputuloksen. Teroitinta käytetään pyörivin liikkein molemmin puolin terää. Pidä teräkulma samana kuin se on ollut. Jos timanttikivi tuntuu tukkoiselta, pese se lämpimällä vedellä ja saippualla.

Lisävinkit: Vaelluksella DF24:ää voi käyttää ennen vuolemista tai iltapuhteena. Se on parhaimmillaan tilanteissa, joissa terä on ollut ensimmäisenä päivänä hyvä, mutta tylsynyt (esimerkiksi kiehisten vuoleminen “pätkii”). Tämä nopea tylsyminen ja kierteen muodostus on tyypillistä erityisesti pehmeille ruostumattoman teräksen puukoille, jollainen monella meistä on vaelluksella mukana. DF24 poistaa muodostuneen kierteen ja teroittaa terää, jolloin puukon alkuperäinen toimivuus palautuu.

Mitat: 5 x 20 x 150 mm, timanttiteroittiminen pituus on 61 mm.

 

Paino 24 g (gramma)

2 arviota tuotteelle Fällkniven DF24 timanttiteroitin

  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

    Näppärästi mukaan otettava

  2. Henri (varmistettu kirjoittaja)

Lisää arvio

EAN: 7340101501109 Tuotetunnus (SKU): FALLDF24 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,